2024-03-31
最近有朋友介绍我去咗一间叫lab eat restaurant &bar嘅餐厅,佢嘅食物真系好出色!餐厅位于TOP,环境舒适,装修简约时尚。首先,一嚟到佢哋就俾咗杯welcome drink🫶🏻。之后要介绍嘅就系佢哋嘅生蚝。新鲜嘅生蚝系餐厅嘅一大特色,鲜美嘅口感同鲜甜嘅味道真系令人回味无穷。另外我哋嗌咗tapas 套餐。佢哋嘅lapas Escargot亦都十分出色,蜗牛肉质鲜嫩,搭配上特制酱汁,令味道更加丰富。如果你钟意蘑菇嘅话,一定要试试佢哋嘅Blaze Mushroom。呢款菇菇经过特别处理,保持住咗菇嘅鲜甜同弹牙口感,加上独特嘅火焰烧烤风味,绝对系一道令人惊艳嘅菜式。另外,餐厅嘅Spanish Octopus同Carb Meat & Salmon Roe都系令人垂涎欲滴,鲜嫩嘅章鱼配上丰富嘅蟹肉同鱼子酱,绝对系一款极具创意嘅菜式。如果你钟意义大利粉,咁餐厅嘅Dyon pasta系一个绝对不能错过嘅选择。佢哋嘅义大利粉面条弹牙有嚼劲,配上浓郁嘅酱汁,绝对系一道令人回味的菜式。Roasted Yellow Chicken系一道以烤鸡为主的菜式,鲜嫩多汁,配上香气四溢嘅烤香草,绝对能
Roasted Yellow Chicken系一道以烤鸡为主的菜式,鲜嫩多汁,配上香气四溢嘅烤香草,绝对能够满足你对美食嘅所有期望。至于Apple tree,佢系一个绝佳嘅选择,以苹果为主,搭配上各种口感丰富嘅配料,绝对能够带给你一个惊喜嘅味觉体验。
最后,餐厅嘅Fruit punch同Apple Pie & Cookie Gelato都系结束一顿美餐嘅绝佳选择。Fruit punch以新鲜水果为主,清新爽口,非常适合作为一道解腻嘅饮品。而Apple Pie & Cookie Gelato则结合咗苹果派同饼干雪糕,酸甜嘅苹果味同浓郁嘅雪糕口感绝对能够满足你对甜品嘅渴望。
总括而言,lab eat restaurant & bar系一间提供精致美食嘅餐厅,无论你系钟意海鲜、肉类,都能够在餐厅度找到适合嘅选择。