2021-07-16
系instagram见到有间装修十分日系既cafe ,今日专程同同事去个度食lunch😋cafe大概得10个座位,虽然闲日不过咁岩满座,我地都等左一阵~门口已经有打卡位📸,好有外国度假感觉既籐椅;餐厅入面都系木系,配上湖水蓝色墙同梳化椅,仲有一d复古摆设,甚有格调餐厅出名甜品同canela,所以我地两个女仔叫左一个 toast 同两个甜品~🥪黑醋无花果牛油toast一上枱,见到摆盘已经觉得好靓~如画一般, 好似一片草地铺上鲜花~其实草地就系toast上既牛油果酱~再撒上食用花同无花果,望到即时想唱在森林和原野~👼Canela知道Canela十分考功夫既甜品,佢地做到外壳脆身而内里好似蜂巢状既棉密且湿润,完美🍰 炼乳草莓蛋糕其实是日蛋糕款款都想食,不过因为我地叫左焙茶latte,所以就试其他口咪既蛋糕~本身我对海棉蛋糕无太大兴趣,但佢呢度既蛋糕有惊喜,松软带有一丝丝牛奶香~加埋清甜十士多啤梨,食到我停唔到口~☕️ Fonji Maple Cafe Latte用左枫叶🍁既咖啡,带出咖啡另一留风味,好特别~☕️Hojicha Latte朋友仔唔饮咖啡,所以佢叫左Hojicha Latte,焙茶味
用左枫叶🍁既咖啡,带出咖啡另一留风味,好特别~
朋友仔唔饮咖啡,所以佢叫左Hojicha Latte,焙茶味香浓又唔太甜~佢十分喜欢!