2023-04-08 2236 浏览
好似潜左水好耐🙈因为最近又要考试同埋好忙!!但觉得要嚫有记忆嘅时候写埋呢间餐厅先😆 已经第二次食呢间bookmark左好耐嘅火锅店,总算圆左个心愿xd 虽然有啲贵但好值得食🥰同埋真系好钟意佢呢个超igable嘅binloooo!🍼牛奶玫瑰锅 $168其实我struggle 左好耐拣唔拣呢个锅,一黎惊佢好睇唔好食~二黎就惊会好滞好漏!点知完全冇呢种感觉😳牛乳汤口感好顺滑,完全冇一种好fake嘅牛奶感觉~然后,味道自然清甜,而且都有保留少少猪骨汤味嘅感觉,完全冇好似芝士火锅嘅黏稠感,所以真系唔会有好重饱腹感同滞嘅感觉😋🌸🐮香江拼 $798系连续两次我都嗌咗嘅超级IGable全牛拼盆🥰 佢哋将啲牛肉摆到好似花花咁,真系好靓好吸引😍然后店员又同我哋介绍食呢个拼盘嘅先后次序同埋渌熟时间~建议真心要stick to instruction~因为有啲肉唔小心渌耐咗,个口感真系冇咁好🙈首先系牛柏叶、牛心顶同埋牛白肉~牛柏叶同牛心顶嘅口感真系超级爽脆,然后牛白肉就食落有啲似充满牛白牛脂味嘅猪白肉咁~都好食~接落黎嘅系牛脷、牛小腿肉、牛肉花花、牛柳粒粒同安格斯牛肉~ 特别想讲下后面三款牛肉😍 每款都各有特

🍼牛奶玫瑰锅 $168
牛奶玫瑰锅

🌸🐮香江拼 $798
香江拼

首先系牛柏叶、牛心顶同埋牛白肉~牛柏叶同牛心顶嘅口感真系超级爽脆,然后牛白肉就食落有啲似充满牛白牛脂味嘅猪白肉咁~都好食~接落黎嘅系牛脷、牛小腿肉、牛肉花花、牛柳粒粒同安格斯牛肉~ 特别想讲下后面三款牛肉😍 每款都各有特色~牛肉花花嘅油脂分布得好平均~牛柳粒都好有嚼劲但都唔会太过烟韧,而安格斯牛肉就系牛味最重最香嘅一款肉,真系啱哂压轴最后食🤤

🌈七色饺 $108
七色饺

第一次食咁多唔同颜色嘅饺子😆然后全部饺子嘅味道同配搭都好特别~有别于一般传统嘅韭菜饺同白菜饺~ 有粟米餐肉饺、姬松茸野菌饺、蟹肉黑松露饺、金华火腿菜肉饺、虫草花饺、牛香茜饺、冬菇荠菜饺~ 其中味道比较突出嘅就有金华火腿菜肉饺同埋蟹肉黑松露饺~会明显食到有咸咸嘅金华火腿味同埋重味少少嘅黑松露味~其余嘅水准都平均~真系啱晒钟意试新奇野同试啲特别口味饺子嘅人~

🍑桃花缘 $88
🍍凤琉香 $78

两杯嘢饮果味都好重,但系又唔会过分甜🥰桃花源就桃味好重,特别嘅系下边有啲啫喱粒粒~而凤琉香就系菠萝味重重嘅fruit Punch咁😆然后最好睇嘅系,店员会喺上边吹个气泡,令到成杯嘢饮好igable~啱哂我地啲港女打卡🤣

!同场加映!
第一次去嘅时候系去佐敦店,𠮶时已经觉得个场几靓~但系今次铜锣湾店个场仲grand!成个teamlab咁!((不过我影嘅时候系熄咗灯嘅Teamlab🙈🤣
2023-03-06
牛奶玫瑰锅