今日同闰蜜去食呢间Openrice超多好评的意大利菜~ Book位时店员话俾我地知有dresscode~ 拖鞋、短裤、背心通通都唔可以著入去架搞到我地两个都好紧张,特登著靓少少黎~因为我地两个一早就book左位既关系,我地都无需要等位一入到餐厅,忍唔住Wa~左一声!因为decoration真系好靓!好好情调,如果系同男仔黎食会仲开心wakaka好啦讲返正题! 我地坐低左,点完菜就有面包同黑醋送上黎~面包仲系暖粒粒既,有少少脆口,加埋黑醋同olive oil,都好好食然后店员就送上我地既饮品了~~我就点左上面呢杯Special Champagne Cocktail (Golden Breach)好似前两年好兴个只"星河酒"咁,闪闪下,好靓下!但又无"星河酒"咁似药水味~ haha同行既朋友就点左呢杯"Sweet Lady"menu上写有mint, lychee, rum, cranberry~ 饮落口甜甜地,酒精味不太重岩晒女仔饮~之后我地order既蘑菇汤就到左啦饮落口唔太重口味~如果喜欢Cream既朋友就可能有啲失望啦~但系我同同行朋友都唔系cream既fans哈哈个汤食得出啖啖的蘑
今日同闰蜜去食呢间Openrice超多好评的意大利菜~

搞到我地两个都好紧张,特登著靓少少黎~

因为我地两个一早就book左位既关系,我地都无需要等位
一入到餐厅,忍唔住Wa~左一声!
因为decoration真系好靓!

好好情调,如果系同男仔黎食会仲开心wakaka

好啦讲返正题!
我地坐低左,点完菜就有面包同黑醋送上黎~
面包、黑醋with olive oil

然后店员就送上我地既饮品了~~

好似前两年好兴个只"星河酒"咁,闪闪下,好靓下!
但又无"星河酒"咁似药水味~ haha
Sweet Lady
同行既朋友就点左呢杯"Sweet Lady"
饮落口甜甜地,酒精味不太重
岩晒女仔饮~

之后我地order既蘑菇汤就到左啦
Cream of Wild Mushroom

饮落口唔太重口味~
如果喜欢Cream既朋友就可能有啲失望啦~
但系我同同行朋友都唔系cream既fans哈哈
个汤食得出啖啖的蘑菇味~ 系我地两个钟意既味道~

接住我地既Main Course就上场啦~
Alaska Crab with Tagliolini

呢个Pasta系用olive oil炒过,好香但唔油
配埋Alaska蟹肉、蟹籽同Asparagus,好夹好清新
呢个可以encore!
Caul Fat Wrapped Whole Quail

另外我地都叫左个唔太多地方食到既野---Quail
入面酿左Risotto、Pumpkin同mushroom paste
格离有三个sauce可以点---一个系mustard,一个系盐,另一个啡啡地色冇乜味 (唔知乜黎LOL)
个人觉得点salt/mustard都已经好好食!
本身个Quail同stuffing都唔太重味,加埋啲seasoning就岩岩好啦~

呢餐我地两个女仔既约会黎左Diletto真系好岩~
Recommend Couple/一班闰蜜黎食啊~可以影相打卡haha
2018-07-18
Sweet Lady