2022-12-08
今日去观塘番工 晏昼唔知食咩好 跟住行吓行吓见到呢间喺敬业街嘅Cafe 唔系讲笑 个样超靓✨✨ 好岩大家黎打卡📸 喺门口已经见到好靓🤓.#脆炸珍宝软壳蟹蟹籽配日式冷拉面 👅9/10 $123配 脆炸珍质软壳蟹蟹籽配个软壳蟹系我未见过咁大只嘅 🦀 好似我只手咁大😂😂 个蟹壳脆卜卜😻 而且只蟹有腌过 唔会好咸架 里面仲有啲fresh 相信系腌制过🥹 好正 😻😻配 日式冷荞麦面 个冷面好弹牙 个汁仲要好好食 唔会咸到死🤣 第一次见冷面可以夹软壳蟹 平时都系软壳蟹配意粉 估唔到冷面可以同个软壳蟹咁样摆埋一齐 超级正🤓.#法式奶油烩和牛肉丸配日式珍珠饭 (新出✨✨) 👅8.5/10 $131个奶油超级香浓✨ 捞落个珍珠饭好好食🥹 肉丸超足料 啖啖都系肉 并唔系沟咗好多粉嘅丸👍🏻 非常香和牛味✨里面仲有几旧薯仔 都几好食😋.另外讲吓个餐汤同埋个个沙律🥗个餐汤系菜汤黎 打得好creamy好浓个沙律有菜、蕃茄仔 仲有烟熏嘅肉 唔错唔错 前菜都真系几有诚意💕💕.White Peach Red Dragon Fruit Smoothie 👅8/10 $33非常fresh嘅一杯奶昔 超级香浓火龙果味💕
#脆炸珍宝软壳蟹蟹籽配日式冷拉面 👅9/10 $123
配 脆炸珍质软壳蟹蟹籽配
另外讲吓个餐汤同埋个个沙律🥗
个餐汤系菜汤黎 打得好creamy好浓
非常fresh嘅一杯奶昔 超级香浓火龙果味💕 上面仲有一片火龙果干脆片 睇落几靓😻 同埋上面嘅忌廉都好好食🤣🤣(我系忌廉爱好者🤣)
【养生花茶】 #蔓越莓玫瑰红枣茶 (✨✨新出)👅8/10 $28
红枣对女性非常好 所以我一向都好中意饮 而且呢杯养生花茶啲红枣好香好甜 玫瑰🌹嘅味都好出!
味道👅:8.5/10
卖相👀:8.5/10