2025-02-19 0 浏览
餐厅环境有D似tiffany 既餐厅,因为颜色格调为透明同tiffany blue. 空间感足。推介晚餐6 道菜,比起4 道菜,不要错过另外两碟小菜。a) finger snacks 三款,开胃小菜,样子精美,good 👍🏼👍🏼👍🏼b) 大厨grandma 独特配方面包,热辣辣,好味。大厨仲叫朋友为呢款面包作左首诗。诗情画意外,又有外婆的温暖;好感受到大厨welcome 我地,拿出家乡味,格外温暖又有story👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼1)Kohlrabi & Crustacean Tarlet,好味2) Cuttlefish & Tomato Extraction ,小食一碟3) Catch of the Day & Parsley Emulsion,卖相麻麻,但鱼肉ok 4) Blue lobster 🦞 & sake lees (就系呢碟,所以推介六道菜,感觉有呢碟开心D,本身喜欢吃龙虾,所以系龙虾都ok; 卖相比D泡泡遮住咗,睇唔到龙虾)5a) yellow chicken & yunnan morel mushroom (一如往常,法国菜既鸡,好好味,个菇都好好味,卖相也很好。)😋😋😋

推介晚餐6 道菜,比起4 道菜,不要错过另外两碟小菜。

5a) yellow chicken & yunnan morel mushroom (一如往常,法国菜既鸡,好好味,个菇都好好味,卖相也很好。)😋😋😋😋

5b) sendai wagyu tenderloin 🐮with watercress & oyster 😍😍😍😍😍卖相靓又好味。oyster 酱冇乜味,但和牛真系卖相好靓

6a) Shikuwas & Mascarpone , 呢个麻麻地

6b) cheese & dried fruit, 好味😋

c) petite four , 最好味系朱古力个件,其他普普通通。

甜品方面,可以落d 功夫。女士都系喜欢fancy 甜品作结尾。