青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
成日系Openrice揾好西都见到青花,今次去旺角行街终于有机会试下,舒舒服服咁同另一半食个lunch~避过咗繁忙时间,2点几先去食唔洗等位之余,staff仲好好招呼,可以系好靓嘅环境好好地食嘢。两个人叫咗一个小食,一个主食,再加两杯想试嘅饮品,份量啱啱好,够饱又唔浪费食物系最满足!我哋食咗啲乜?小食:冬阴单骨炸鸡翼虽然惊热气,但够热又脆卜卜真系好好食,加上少少辣好惹味主食:泰式虎虾金边粉金边粉可能太多,上枱个阵痴埋左一嚿,而且味道偏淡,食开浓味嘅另一半就觉得麻麻地饮品:杨枝甘露奶盖-口感丰富又唔会太甜,有埋果肉饮完好满足龙须糖三色冰-非常打卡able! 见到隔离枱叫咗杯嘢好靓,即刻叫杯试下,虽然有啲甜,但有粒粒啫喱又有龙须糖重拾童年回忆,绝对要叫嚟饮

我哋食咗啲乜?
小食:冬阴单骨炸鸡
虽然惊热气,但够热又脆卜卜真系好好食,加上少少辣好惹味
冬阴单骨炸鸡翼

主食:泰式虎虾金边粉
泰式虎虾金边粉

饮品:
杨枝甘露奶盖-口感丰富又唔会太甜,有埋果肉饮完好满足
龙须糖三色冰

2023-05-06