2021-06-13
如果去开中环食饭,都预左价钱唔会太平,所以对环境同食物质素嘅要求就一定会高啲啦!今次试咗Gram呢间餐厅,质素同预期都几想符,所以觉得可以推介一下。一行入去觉得啲装修几华丽,同埋台与台之间都好似自成一角咁,倾计都倾得舒服啲。食物方面,感觉系fushion菜为主。首先order咗个沙律,佢配个蜜糖芥末酱好开胃,可以中和返芝士阵好浓嘅奶香,呢个组合唔错!之后就系店员介绍嘅海胆carbonara,佢话餐厅用嘅pasta homemade嘅,诚意推介我地一试㖞。到上菜时望落的确觉得几足料,啖啖都试到浓香海胆,加少少咸香味系来自意大利咸猪肉,钟意食浓味嘢嘅人应该会岩口味。另一样店员推介嘅,系据说系signature dish嘅薯蓉,其实够滑无渣已经系基本,而佢个调味亦好适中,下次应该会encore!