2024-09-03 326 浏览
成日都想揾d方便泊车既cafe,但又唔想下下去到大西北,今日又俾我发现左一个好地方,就系湾仔既日月星街,方便港岛人,又可以慢活一下😌除左门口旁既巷仔,其实转个弯都有骨位🛵🏍️Cafe既食物有港式茶记的内涵,节奏就系外国的慢活😌小店坐位有限,唔介意其实outdoor都好好坐,有大大把太阳伞,偶尔重有一阵阵凉风。weekend中午路人唔多但耐唔耐都有啲狗友经过,可以同小狗打下招呼🐕葱油鸡佛卡夏-系鸡髀肉,肉质好嫩滑之余带少少鸡皮,味道咸香,比较重味,重夹左炸蒜等,绝对是重口味之魂。面包软熟得黎又有少少韧性。黯然销魂菠萝叉烧包-必须要大赞半肥瘦叉,再加埋玉子feel既炒蛋,食口好实在。菠萝包既松软又酥脆,夹埋腌青瓜、牛油生菜、干葱等再配上甜甜地的酱汁,不同的层次、味道但又十分食。Side dish : 柚子汁沙律,新鲜开胃!氮气泡沫港式奶茶,氮气泡令口感更加绵密,茶底似英式奶茶比较淡,但同浓味的三文治反而配合。Oat milk latte

Cafe既食物有港式茶记的内涵,节奏就系外国的慢活😌

葱油鸡佛卡夏

黯然销魂菠萝叉烧包

Side dish : 柚子汁沙律,新鲜开胃!

Oat milk latte
葱油鸡佛卡夏