2012-04-27 1124 浏览
我旧老板系会员,我同同事一齐跟佢去 "他的饭堂" 开饭。由于旧老板要见客未到,我同同事先行攞位先,咁我就影下相,佢黎到之后系度影相好似唔系咁好意思。因为呢度系会所关系,侍应会熟识每一个会员的姓氏同样貎,称呼及招待以X小姐或X先生o既礼待。我就要左黑松露蟹肉杂菌炒意粉,而同事就拣左香芒三文鱼鲜虾沙律。旧老板到左,我本应唔好意思影D野食,所以我都冇影低忌廉汤、餐包、热咖啡同啫喱。好好的同事主动叫我影相,哈! 哈! 实在太感动!我o既黑松露蟹肉杂菌炒意粉卖相唔错,虽然话系炒意,但我食唔到炒意的味,反而我觉得就咁将系意粉面加上酱汁。不过唔紧要,我宁愿唔系炒,我怕会太油同肥腻。意粉弹牙,唔多觉见到蟹肉,可能系白色果D,已经熔化系杂菌当中,而酱汁咸味适中,赞!同事o既香芒三文鱼鲜虾沙律卖相好靓,而且沙律同三文鱼都好新鲜。旧老板话下次去试中菜,但要多邀请几位,人多比较容易叫𩠌。当然邀请多几位同事对我黎讲,紧系冇难度啦!
我旧老板系会员,我同同事一齐跟佢去 "他的饭堂" 开饭。

餐枱
餐桌摆设