2020-10-05 896 浏览
是晚嚟到大围区揾食。一向都知大围区出名食肆林立,所以行咗一阵,离远望到有间天蓝色装潢嘅冰室,感觉几雅致,于是就行咗入去。~~~🐨甫坐下,店员都即时奉上热水两杯,仲同我地介绍铁板餐。但由于我地唔系太肚饿,所以谂住食个常餐就算。~~~🐨当时夜晚七点左右,常餐喺特定时间索价$45,但系其余时间要额外加$10。我地都冇所谓,就加咗$10啦!一嚟就热柠水同热杏霜,都系用黑白淡奶厚身杯装住,似乎可以保持温度。跟手嚟咗两碗米粉,由于瑞士汁鸡翼同吉列猪扒系分开上,感觉兜米粉唔太吸引,而且米粉汤完全冇味。可能餐厅想你自己倒啲瑞士汁落去碗米粉度啦!~~~🐨最后嚟埋声称用咗「3.6北海道牛乳」嚟制作嘅炒蛋同奶酱厚多士,但系炒蛋唔觉有牛奶香味,甚至连蛋味都唔觉有。。。至于奶酱多,炼奶同花生酱都偏少,好干身,完全不符合我对茶记常餐嘅期望。

2020-10-04