2023-08-27
听讲荃湾呢度开咗间新派嘅Fusion泰国菜,今日收工一于嚟试吓!✨冬阴功海鲜拼盘而家做紧开业特价,先系$288咋!入面超足料,有足足一只龙虾,仲有好多鱿鱼、青口蚬等等。味道方面,系浓郁嘅冬阴功味,识落酸酸辣辣咁,非常过瘾!✨温泉蛋海胆酱忌廉煎带子天使面海胆味超级浓郁,沟埋温泉蛋食,成个面好Creamy。带子非常新鲜,食落好甜,而且煎得啱啱好,唔会好韧~✨马拉盏炒通菜个香味好浓郁,仲有啲微微辣嘅味道,好开胃。通菜爽脆口感,炒得刚刚好,保留咗佢嘅原汁原味!✨泰式薄饼配雪糕上面有两大球云呢拿味雪糕,冰冻嘅口感配上热辣辣嘅薄饼,感觉好得意。薄饼系啱啱新鲜整出嚟,食落又香酥脆!✨椰香泡泡芒果糯米饭呢个芒果糯米饭同平时食开嘅唔一样,佢嘅椰汁打成泡泡状,比平时杰身,口感更丰富。芒果好甜,糯米饭煮到啱啱好唔会好硬,好好食呀!
✨冬阴功海鲜拼盘
✨温泉蛋海胆酱忌廉煎带子天使面