2016-06-22 2828 浏览
老公仔生日想食素菜, 但又唔想食太传统的....经朋友介绍来左改革后的既"本真东后斋"~四川加粤菜...真系要试试 交通方便, 一出铜锣湾站行2-3分钟就到...上到去餐厅, 装潢雅致!一坐底即刻叫左个餐前小吃"椒盐金菇"....好似食紧炸薯条但健康好多!"杏汁菜胆榆耳汤"味道非常浓郁!本人系杏汁猪肺汤冧巴温粉丝,以后可以用呢汤代替了终于上火辣辣嘅"四川水煮鱼"啦一上枱未食已经闻到浓浓香喷喷嘅麻辣味!老公仔一路食,一路抹汗,一路话正!香口三色拼盘⋯三种不同味觉口感,唔开估系乜东东,大家去食下就知!令一挚爱'石锅有机小米松茸饭'⋯⋯用石锅上非常够热,有少少饭焦食落好有口感!餐厅非常有心,知道我哋有人生日,送上"福禄寿包"⋯中间嘅七色花太靓啦,差啲食埋落肚(服务员及时制止)原来系装饰品!最后上嘅就系神秘甜品,餐牌都仲未有"椰汁杞子雪燕糖水"⋯⋯口感同食燕窝冇分别好正!
椒盐金菇
四川水煮鱼
香口三色拼盘
石锅有机小米松茸饭
椰汁杞子雪燕糖水
  • 杏汁菜胆榆耳汤,