2021-01-11
成日见Sogo呢个间日式cafe排长龙,今日行过被飘过的咖啡香吸引,真系要会一会佢。部分UCC分店同呢个Mellow Brown Coffee间既Menu不尽相,于是便点左卖相非常吸引的杂莓窝夫伴云呢拿雪糕试吓。虽然知要等成25分钟,还是付出无比耐性去等。当服务员端来窝夫的一刻,我知道时间并没有白等。与其说他是窝夫还不如说他较像一个pancake,首先佢唔系太似窝夫既格格造型,而佢亦冇窝夫𠮶种硬而脆嘅质感,反而系那种软绵绵但系又不至于空气感那种实在的感觉。个pancake有浓厚既蛋香,而我最钟意佢个自家制杂莓酱。新鲜打出嚟酸酸甜甜好Fresh嘅感觉。特别要提系个软雪糕质感好实净丶好香浓奶味,雪糕加埋pancake一冷一热,令人食得会心微笑。加埋杯UCC咖啡,一个好满足既下午。环境8/10服务8/10食物9/10衞生9.5/10
加埋杯UCC咖啡,一个好满足既下午。
环境8/10
服务8/10