2023-07-10 120 浏览
呢排好热都唔想行咁远食饭🫠 幸好去餐厅食饭当日唔热, 餐厅环境咁几宁静舒服😌 每道菜式都觉得好有设计同配搭, 觉得好有新鲜感。 头盘先有面包配Ajvar酱(灯笼椒同茄子), 出面少有, 但呢只3 色椒味有啲生,比较抢🫣 🍉 头盘拣左西瓜龙丼冻汤, 好特别, 夏天咁热好吸引! 😋好似饮紧西瓜汁咁, 但唔会好甜,有淡淡茶香。 拖罗、提子及柴鱼高汤啫喱他他金杯 (+HKD 45) 好靓 🌹拖罗唔算肥, 不过配埋青红提子🍇甜甜地 好精致既头盘! 湛江鸡,腊肠及芥菜薯蓉,蕃茄蕃莤忌廉汁 HKD218 set lunch 讲明用“广东三大名鸡”, 肉质好Juicy , 鸡髀鸡胸都几厚肉, 皮煎得好香! 薯蓉都唔会求其, 加左腊肠及芥菜, 系软滑薯蓉加番啲口感新意~ 蕃茄蕃莤忌廉汁只会低调咁为主角解腻,唔洗担心佢系好酸个种蕃茄酱🥫和牛崩沙腩扒、炖节瓜、渍甘荀、紫米、香茅肉汁 HKD228 set lunch 西餐食崩沙腩都系第一次🤣卖相好靓! 崩沙腩煮得好淋滑, 火口刚好, 不过会有少少肥,个汁既香茅味唔算出。 紫米好烟韧😙Fusion 菜式好有心机设计,唔会系随便煎牛扒、 鱼柳既货式~推荐!

• Zhänjiäng Chicken