2007-04-07 19 浏览
假日的早上,跑完步回家洗埋白白都不过9点,好想食粥,但系新闻话花园街市政大厦停电,唔知我嘅favourite妹记有冇受影响,而刚巧今期某饮食杂志介绍生记,便专程到此一试.他们的粥有分大细size,我因为想一并试埋本杂志推介的鲜牛丸米,所以要了碗细及第,见周围人人都叫油炸鬼,唔执输要埋.料系几足,猪润,猪心,粉肠,肉丸每样都有两件,不过每样都冇鲜味,尤其是肉丸,味道和口感都似超市那些现成货,而粥底十分淡和稀,完全尝不出所谓的猪骨汤底,最差的就是油炸鬼,食落似隔夜,好在有碗葱豉油,如果唔系都几难唔浪费D粥同油炸鬼.很失望,已经冇mood试其他"推介". 山长水远嚟到,反正仲有quota,一于去兰芳园叹埋奶茶同猪扒饱至返归!