2022-01-17
生日念住食餐好既, 因为收紧防疫没办法夜晚出去食饭, 发现呢间有Early Dinner, 又有海景所以试下, 因为Early Dinner 所以有7折优惠, 2人价钱1,100左右, 价钱OK.呢个Early Dinner 由3:30开始,Request 左窗口位, 坐既位置系窗边而且好近食物区, 开始出去拿野食, 刺生方面好吾错, 有三文鱼, 赤贝, 大虾, 吞拿鱼, 带子, 希灵鱼, 墨鱼, 油金鱼, 不过刺生已经系全个自助餐唯一的亮点.跟住拿海鲜, 有生蚝的, 一次可以拿4只, 生蚝味道可以, 海鲜冷盘有虾, 面包蟹, 青口, 蓝青口, 好干好幼的长脚蟹, 同埋小龙虾, 本来一心想食长脚蟹, 非常失望热盘方面, 有芝士焗龙虾, 味道还可以, 但每次只会放2只出黎, 我拿左一次, 自此就没再见到出现, 另外鸭肝系好味的, 扒方面有肉眼同羊架, 因为吾食羊只试了牛, 有D干一般, 其他热盘的卖相亦不太吸引, 只吃了一束干烧伊面都好味.汤方面, 西汤系蕃茄汤, 中汤系普通的老火汤.沙律水果方面, 基本配置, 风干火腿有3款选择, 面档正常, 不过吾知味道没有试食.甜品只有西式款式吾多
汤方面, 西汤系蕃茄汤, 中汤系普通的老火汤.
甜品只有西式款式吾多没咩特别, 雪糕有MovenPick 同Häagen-Dazs 雪条, 雪糕味道有好多选择, 另有即做窝夫.
因为疫情, 比较人少, 估计大部份都系Staycation 客, 环境气氛食得舒服.
饮品有果汁- 橙汁同菠萝汁, 自制柠檬茶, 罐装汽水啤酒都系任饮.
整体黎说应该吾会Encore, 有D失望.