2013-05-11 23 浏览
呢间火锅我只有2个字形容 " 掠水" !!见间野新开, 又想打边炉, 好奇心驱使下胆粗粗去试下, 点知 2个人去食, 食左成 $600几蚊埋单, 平均成$300几蚊一个人, 真系唔方唔 "星级"火锅! 首先佢系无任食, 已经大打折扣, 所有野逐碟计, 汤底都要计, 亦无任何宵夜时段, 唯一优惠系啤酒9点后8折, 真系多谢哂! 我地叫嘅野只系超级普通大众化, 一碟肥牛 (都成百蚊), 但打边炉无理由唔叫架, 唯有硬食啦! 海鲜类只系叫得一碟珊瑚蚌 (唔记得几钱), 另外仲叫左豆卜, 粟米 (我记得好似要$68), 菜, 鸡片, 仲有三两碟唔记得金菇定芝士肠定贡丸个d 普通野, 叫嘅时候都无谂过要拎住个 计算机计住要几钱落楼, 因心谂呢d野好普通遮应该唔会太贵, 点知埋单每人成$300几, 大失预算, 吓一跳啰! 我地野饮都无叫剩系饮茶咋! 呢个价, 我 buffet都食到咁济啦, 无野下话....讲返佢d野食物质素, 又唔可以用差来形容, 碟肥牛都还可以, 唔会好多肥肉而且亦唔 "鞋", 系我唯一最 impress, 其他食物质素真系好一般, 遮系你唔会突然间觉得d 贡丸, 豆卜 或者粟
呢间火锅我只有2个字形容 " 掠水" !!

讲返佢d野食物质素, 又唔可以用差来形容, 碟肥牛都还可以, 唔会好多肥肉而且亦唔 "鞋", 系我唯一最 impress, 其他食物质素真系好一般, 遮系你唔会突然间觉得d 贡丸, 豆卜 或者粟米好好食架嘛! 不过d 份量都唔少, 起码d 粟米我地食唔哂啰... 呀, 仲有佢个蔬菜篮入面d 菜有几多种, 有d好绿嘅菜, 唔会一味比娃娃菜, 黄牙白

佢前身间酒楼, 人地有百几蚊任食火锅架, 我地都成日都去,好怀念啰! 虽则d野食同服务都一般, 但街坊茶楼又平, 系咁上下啦! 转左呢间就变成咁, 仲掠水过领汇! 最不妥就系唔该睇清楚呢度系 "黄大仙"区!! 政府公布呢度系全香港最多穷人嘅区份之一, 你o系度搞咩贵价火锅, 我谂 set 错左定位啰!

唯一可取系佢d 员工系几有礼貌, 起码唔会黑面同 hea 你. 但你收呢个 $$ 我唔信佢会态度差啰. 同埋始终新装修, 个场当然系好干净, 装修都好靓, 但对黄大仙嘅街坊来讲, sorry 呢样唔系我地嘅考虑因素啰!

仲有就系, 呢度装修左之后入面多左好多间格, 好多道墙阻隔, 令到手机讯号收得极差, 几乎收唔到 signal 咁济
, 我要食野途中行落去楼下 lobby先可以 收发 whatsapp啰! 打边炉一大乐事就梗离不开, 睇电视, 用facebook 用 whatsapp 呢d架啦, 所以呢样野真系好唔得啰!! 完全超级唔得呀!!!

真心觉得佢有需要快d 转型做返正常街坊生意, 最好整返d 任食同优惠时段, 祝佢好运!
2013-04-26