2023-11-22
📍Prosit Bar and Restaurant (尖沙咀)🐷德国香脆咸猪手(半份)配烚薯 ($118)个皮整得好脆,肉唔偏太咸,味道适中,而且唔韧,有咬口,食食下觉得滞嘅时候仲可以配埋酸椰菜咁食,味道就会中和开胃,或者可以加埋芥末酱,少少芥未味又可以带出咸猪手嘅香,另外都欣赏烚薯,真系冇咩调味,因为咸猪手已经系重味,要配返淡淡地嘅烚薯先夹,而份量算多&扺食,我同朋友两个人都食唔哂😆🍳农夫奄列 ($172)卖相睇落真系好有农村、传统、田园嘅感觉!呢个奄列岩哂中意食蛋同芝士嘅朋友仔,奄列非常厚实,好似一个pizza咁,入面主要有菇、薯仔、芝士、橄榄、洋葱、烟肉等材料,一啖咬落就feel到大阵芝士香,加埋唔同材料融合哂一齐,好厚实饱满,份量又系大大个,都系食唔哂🤣🍹Shirley Temple呢杯饮品系一杯没有酒精的鸡尾酒,石榴糖浆为主,再加埋碳酸水,所以饮落清清地好解腻,有啲似饮soda嘅感觉~🥃Cloud 9呢杯饮品系一杯有酒精的鸡尾酒,饮哂都少重酒精嘅味道,然后慢慢就会有薄荷嘅清香味,加埋杯边嘅糖,成杯感觉唔错~
🐷德国香脆咸猪手(半份)配烚薯 ($118)
🍳农夫奄列 ($172)
🍹Shirley Temple
🥃Cloud 9