2023-11-14
唔系间间酒楼嘅中菜都整得有水准,特别系连锁集团,但将军澳呢间乐天经典就出乎意外地整得好有水准,每样菜都无令我哋失望。我哋今次就叫咗$398嘅星州盛宴2人套餐,仲叫咗黄金焗螃蟹$248。套餐份量非常多,由餐饮、前菜、热炒、蔬菜、饭面,到甜品咩都有,我谂3-4个人食其实都应该够🤭先讲吓焗螃蟹,个咸蛋黄好香,蟹嘅肉新鲜得嚟又多汁,好正,绝对对得起$248呢个价钱!至于其他菜式,每样我哋都好满意,尤其系咕噜肉同埋杨州炒饭,咕噜肉嘅汁酸酸甜甜,而且个肉炸得啱啱好,粉唔会太多,又脆又林,出色!而个杨州炒饭就炒得粒粒分明,好有镬气,食得出师傅整得好有工架!平时唔钟意食饭嘅我,都忍唔住系咁食!我亦都好欣赏呢度嘅饮品都几健康,有无糖豆浆可以拣,真系唔怕肥。至于啲甜品,香茅冻一啲都唔甜,绿豆爽嘅甜度亦啱啱好!总括嚟讲,乐天经典嘅菜式都几似家庭小菜,好食之余,又唔多油,唔似大排档啲小炒咁,咁重味精。