2021-01-30
呢间人气🔥西班牙菜餐厅,我终于有机会食到😋😋,去到全场爆满💥,果然好受欢迎👏🏻👏🏻餐厅门口已经有好多打卡位,耀眼嘅门口,及门外的户外座~好有feel 咁西班牙🇪🇸菜当然唔少得Tapas~~ 我哋太耐无出城咁,一口气点咗6️⃣道、2️⃣main 🤣薄切慢煮八爪鱼🐙($78)八爪鱼弹牙又唔韧,配上鲜蕃茄酱,酸酸地带出鲜味。棒棒🍡鹅肝($78)呢款喺人气菜,除咗外型可爱,鹅肝酱入口即化,配合开心果粒食,更有口感莫希托羊肉串烧($78)羊肉厚实多汁,烤得香味浓郁,肉质嫩滑。巴塞隆拿式烤红虾($88)红虾色泽鲜艳,都几大只,肉质Q弹,鲜甜美味。柠汁白酒煮衬蚬($98)上枱已经闻到阵阵白酒香,蚬肉大大只胀卜卜,够哂juicy, 再点上柠檬汁,鲜味更突出西班牙薯仔蛋饼($78)呢碟我真系食到停唔口,蛋饼外面煎得香口,上面仲有芝士,切开竟然有蛋汁及薯粒流出嚟🤩 薯粒配蛋汁及芝士,好软滑满有蛋香🥰好想再食🤤🤤Main Course烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯($158)猪鞍厚身,外表烤得黄金好吸引🤤,肉质嫩滑多汁,脂肪比例均匀,配以些厘醋,味道更有层次又可以减减猪鞍嘅腻。 甜薯条😋😋炸得酥脆香甜。
薄切慢煮八爪鱼🐙($78)
八爪鱼弹牙又唔韧,配上鲜蕃茄酱,酸酸地带出鲜味。
棒棒🍡鹅肝($78)
莫希托羊肉串烧($78)
羊肉厚实多汁,烤得香味浓郁,肉质嫩滑。
巴塞隆拿式烤红虾($88)
红虾色泽鲜艳,都几大只,肉质Q弹,鲜甜美味。
柠汁白酒煮衬蚬($98)
西班牙薯仔蛋饼($78)
Main Course
烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯($158)
西班牙海鲜锅饭($188)
材料丰富,锅饭面都满布海鲜,红虾、海蚬、青口、鱿鱼等,入面嘅饭先喺重点💖,佢吸收晒海鲜嘅精华,更加上焦香,味道香浓惹味。
Drinks
White Sangria ($60)
House White ($70)
Surprise Me ($118)