2022-11-03
不能称上是老顾客,但过去七年,每逢生日、结婚纪念日,每年总帮衬两三次。上星期日10月30日如常期待地去食晚餐,但失望嘅程度系不能形容,有一刻真系想起身走!平时叫开嘅清酒冇货,酒单上20多种选择,侍应话有四五种有货(理由系佢哋准备转酒单!)。食物方面,价钱大幅增加(为咗生存,其实明白),美国牛扒,由原先嘅三百几蚊加到$560。最唔满意系,平时食开嘅烧鱿鱼干,银杏,薯仔和梅饭团,全无供应!侍应话餐单转左好耐,我话我上一次嚟系5月1号,佢就话应该六月中转餐单。招呼我哋嘅厨师我第一次见;星期日晚,全场得两个厨师亦都系呢七年第一次见!另一边嘅厨师熟口熟面,有点头打招呼,另外只有一个侍应系有印象,人好似都换晒 …清酒先上,食物要等,食物质素尚算OK,生面口嘅厨师亦好殷勤招呼。但食完饭,行咗阵超市买𩠌,返到屋企即刻呕。我开头怀疑可能自己空肚饮多咗,有少少醉酒。点知第二朝临天光时分,老公起身屙咗几次,最后正露丸要出场 😔非常可惜,炉端烧已成为回忆,佢会喺我最爱嘅餐厅上除名!
非常可惜,炉端烧已成为回忆,佢会喺我最爱嘅餐厅上除名!