2025-02-20
因为是生日,所以一星期前已经book位,当时仲用咗WhatsApp confirm,已经喺WhatsApp𠮶度提咗系生日,仲问可唔可以写字,当时餐厅回覆话只可以写Happy birthday,但可以加名,我已即时在WhatsApp提供埋名俾佢,佢哋亦都覆咗我表示ok.以为系高级餐厅,一切都冇问题,点知真系非常失望,上甜品𠮶一下,店员讲咗一句”你哋嘅食物已经上齐,请慢慢食”我𠮶下真系呆咗,说好的Happy birthday呢? 然后我即刻同个侍应讲话无咗happy birthday! 佢话去睇睇,等左一阵先有个侍应拎住个碟仔写住happy birthday(有件cake仔系上面), 但完全忘记写个名,好明显完全忘记咗!食物方面,不过不失,但无谂过一心庆祝,会有一个咁差嘅体验,连request咗写happy birthday 都可以完全忘记。如果各位系想庆祝而拣呢间餐厅,唔好expect 任何野。