2015-03-01
唔想食得太饱但又想饮柸咖啡食个靓靓下午茶, 又唔想行得远, 行到附近见个tea set menu ok, 所以试呢间未试过~叫咗个鲜果窝夫配雪糕$62连ice cappuccino同焦糖香蕉热香饼配雪糕$72连latte~Latte同ice cappuccino首先黎先, 其实自己钟意冻饮, 但为咗testing个咖啡有无拉花同香唔香, 我会特登叫热咖啡~ Latte黎到无拉花少少失望, 同未算太香浓~ Ice cappuccino黎到都算靓~反而个窝夫同热香饼送到黎卖相非常有意外惊喜(因只不过一个tea set想坐下饮柸咖啡唔会有乜要求, 又唔系食set lunch/dinner嘅甜品), 因为出面几间出名食窝夫嘅餐厅最多未将个生果同cream放上碟, 唔会好似呢到咁少少嘅tea set都有伴碟有心思咁砌个摆法, 虽然唔系有乜特别难度, 但呢个用心同诚意对于我呢d都注重display嘅人, 我系会注意到同心底里一赞~卖相靓之外, 食物质素又意外地非常之好!! 个窝夫新鲜热辣非常之脆, 配埋d雪糕加生果好好味!! 跟住个热香饼又系非常之好味, 热香饼有焦糖味甜甜地唔溜同脆, 配埋香蕉同
卖相靓之外, 食物质素又意外地非常之好!! 个窝夫新鲜热辣非常之脆, 配埋d雪糕加生果好好味!! 跟住个热香饼又系非常之好味, 热香饼有焦糖味甜甜地唔溜同脆, 配埋香蕉同雪糕系完美嘅配搭!! 连好少出声嘅老公都开口同个店员 & 厨师赞个热香饼~
之后发觉唔收加一, 冻饮唔洗加钱, 觉得非常之好, 令我即刻list呢间为我新嘅下午茶之选之一~