2019-09-29 371 浏览
本身对可丽露都几偏爱,朋友话湾仔开左间小店,系主打可丽露同埋Dacquoise,二话不说就去买黎试下,店内几靓,以白色为主再加上好多花去点缀,好简约,主要系做外卖,卖既野亦唔多,有可丽露,Dacquoise,柠檬饼同埋贝壳蛋糕,我地买左两款Dacquoise,同埋两款可丽露试,Dacquoise,我地分别叫左rum酒提子同埋杂莓味,rum酒提子唔错,饼面做得好松化,中间夹层可能带有麻糬所以口感好烟韧,提子充满酒香,成个甜品又唔会太甜,好食。杂莓味道清新,又唔会太酸,但唔太特别,rum酒提子比较出色,可丽露分别试左伯爵茶同埋朱古力味,两款都好好食,朱古力味好浓,不过可丽露个面略嫌硬左些少,虽然脆,但软些少会好d,伯爵茶味就非常推介,伯爵茶香会慢慢渗出,非常好食,值得一试。总括呢间唔算平,但够精致好味,而且暂时香港有呢款甜品既地方唔多,值得一试。
外卖自取