2024-06-11
话说同朋友一齐来尖沙咀食下午茶,来到The One,一开lift就闻到依间餐厅好大浸香味,于是就决定入去一试三层tea set由于我哋三人,所以就另外加多一位。三层T set上到嚟都非常之靓,而且食物质素都好高,份量都好够本身都好满意,但系最生气嘅系啲服务真系非常之差❗️❗️话说我有朋友要食药,想问服务员要杯热水,当时问咗几次服务员都话第一阵,啲热水要煲所以要等,我哋都觉得奇怪,因为有热饮叫,所以冇理由要等,不过既然佢咁讲,唯有等多阵。之后我哋等咗三四个字仍未有杯热水,我哋不停叫服务员想要一杯热水,但服务员仍然不停叫我哋等。再过多三个字,我哋食物食完,亦不停叫服务员,当时餐厅有三位服务员,佢哋亦见到我哋亦扮睇唔到,最后亦是叫我哋等,整紧出嚟。最后服务员真是递上一杯热水给我哋枱,但当时态度非常之差,黑口黑面就咁摆杯水喺我哋枱度😡😡😡我真系好唔明白,我哋又唔系冇消费,又唔系要咩好难嘅要求,只系要一杯热水,但冇理由要接受咁嘅服务态度!所以餐厅食物系值得推介,但服务员真是一定要经过再次受训先可以,要求并不多,亦唔系要当我哋皇帝识咁服侍,但基本的礼貌都没有,对人基本尊重都冇❗️❗️❗️❗️