2025-01-25
之前经电邮request留枱。之后有位男同事联络我确定预约。当日7点半去到,讲左留枱资料,一位戴眼镜既男服务员带我坐低,之后8点左右完成点餐。过左几分钟,男服务员问我姓乜,佢话揾唔到我个booking,问我点book,我答系经电话确定。佢话唔会经电话book位,要我8点半交枱,但当时已经8点10分,刚上了一碟嘢,但我order左10碟左右既嘢食加一支酒。我答尽量,如果未食完都走唔到,佢话会尽快上晒我啲order,我话你上晒,但我未食完点走?佢话无办法,我地一定要走。我同朋友都呆左。之后想加一碟嘢,男服务员话唔得,因为我地8点半要交枱。过左一阵,佢又问我有冇经电邮book,要我揾俾佢睇,我话依家8点20分,我要食嘢赶住8点半交枱又要揾电邮俾你,我边食边揾啦。心谂,啲嘢未上晒,又要喺10分钟后交枱,咩玩法?之后我揾到电邮个request,俾男服务员睇,佢问我系咪今日日子,睇返,当然系啦!再问我有冇俾deposit,我话无,佢话哩度book位要俾deposit,我话系有位男仕打俾我confirm booking,之后佢再三强调,佢之后有客,唔可以俾我坐咁耐,亦唔可以加order。到8点40分
到8点40分终于上晒啲嘢,成枱嘢真系食唔切。加上开左支酒放后面冰筒。但完全无人帮我地加酒落细樽,成日要叫佢地加酒,成晚起码叫左5次。
最后我想后加𠮶碟嘢又上左俾我,期间见到两边有空枱。坐到9点40分我地走,但走之前我问旁边张枱,有无俾deposit,旁边客人话无俾过。
咁即系有机会打俾我个男服务员无留我booking,但想推卸责任,所以话要畀deposit,总之就系我问题,所以先无booking。
唔知做booking时发生咩问题,但服务态度超差,亦无感觉到佢有任何唔好意思,好似我地白撞咁。我张枱唔加order已经差不多2千蚊,2个人。唔系多,但都唔少嘢,因为本身谂住加order继续食,可惜佢唔俾加,原因系order完后30分钟要交枱。
哩间嘢不了……赶客