2018-08-20 616 浏览
深水埗区一向系平民嘅天堂,无论买嘢食嘢都系比较大众化,连食甜品都唔例外今日就专程嚟到西九龙中心五楼呢间雪糕小店支持下佢哋。有时候唔一定要用好昂贵嘅价钱先至买到美味同快乐,廉价都一样可以姐 佢呢度嘅日式雪糕都有好多种口味架,差唔多都廿几款,任你叫,我选择$10蚊五小球杯装,就可以试五款唔同嘅味喇 🍦咖啡+🍦奶茶+🍦豆腐+🍦蜜瓜+🍦绿茶 奶茶算系特别口味所以要加$1蚊,咁我都觉得好合理嘅。 阿肥就拣咗$11蚊两大球杯装,蜜瓜+菠萝味,仲买多一包怀旧糖葱薄饼添 咁多只味之中只系得蜜瓜比较甜,我冇咁钟意之外,其他都好好味由其是系奶茶,所以加$1蚊真系好值得,仲有呢只绿茶系我至爱,好重奶味咁。而阿肥话个糖葱饼有惊喜,皮薄,唔会腍bat bat,好食。 所以真系希望可以多啲人支持番本地小店,等佢哋可以喺呢个舖租咁贵嘅环境之下继续生存
🍦咖啡+🍦奶茶+🍦豆腐+🍦蜜瓜+🍦绿茶
奶茶算系特别口味所以要加$1蚊,咁我都觉得好合理嘅。
咖啡+奶茶+豆腐+蜜瓜+绿茶
蜜瓜+菠萝