2016-05-24 342 浏览
长洲好多海鲜食, 我们去揾下边间底食及吸引, 初初见有间都觉得好抵, 行去海边果条街, 好多选择, 见到呢间菜馆好多人, 原来好抵呀, 三个𩠌加一个菜, 有饭, 200唔使, 仲要有海鲜拣的呀. 座无虚席, 好多人呀. 我们坐系近门口位置. 枱布系红色格仔的, 好靓.点左一个姜葱炒花蟹, 等左一段时间先嚟, 卖相好吸引, 都唔少架, 有两只蟹, 味道都OK, 几香, 虽然花蟹冇咩肉食, 但系都好味的, 蟹肉唔会鞋, 肉都鲜甜呀. 感觉都算新鲜呀.蒸鱼, 系盲曹嚟架. 这条鱼用豉油蒸, 好大条, 好香, 好多豉油, 肉身够实, 好味, 啖啖肉的呀, 加埋D豆豉好香.送的菜系通菜, 这个菜系送的, 都炒得几青绿, 唔会好老的, 好甜呀, 有少少椒丝, 但唔算辣, 好爽口同埋鲜甜呀.还有一个生炒肉排, 这个好开胃, 酸酸甜甜咁, 肉都唔会老及鞋, 仲有菠萝及洋葱的呀. 好味呀. 我钟意食生炒排骨味道的酱汁, 呢个酱汁调较得好啱味, 唔会太甜及太酸. 一路坐一路食, 不停有人进进出出, 好好生意.
一路坐一路食, 不停有人进进出出, 好好生意.
2016-04-09