2023-07-09 19 浏览
星期五放工想去中环SOHO区Chill一下,误打误撞入咗呢间马来西亚餐厅,招呼同食物都无得顶,老板娘好Nice介绍餐单,食物超水准。======= ======= ======= =======🍖火热砂煲肉骨茶$165(另有白饭、油炸鬼、蒜香饼)原个砂煲将食物保持原汁原味,药膳汤底非常浓郁、清甜完全无苦涩味,我哋成碗汤咁饮,非常养生;猪软骨非常软腍,另外仲有豆腐卜、金针菇、甘菇,呢度才送白饭真系一流。🍜酥炸梅子一口鸡辣沙面$118充满甘香梅子味嘅松脆炸鸡,第一次食呢个味,好有新鲜感好好味;马来西亚喇沙汤底惹味芳香带小小椰香味,而且铺满好多配菜好大碗,CP值好高。🪼日式水母刺身沙律$148一上枱我哋话「哗好大兜」😂有新鲜西生菜、芽菜、红萝卜丝、主角系水母Sashimi,味道鲜甜甜材料新鲜,非常开胃又醒神。⭐️整体来说,呢个价钱呢个食物水准位于中环SOHO区,非常超值,一定会再嚟帮衬。

🍖火热砂煲肉骨茶$165
(另有白饭、油炸鬼、蒜香饼)

🍜酥炸梅子一口鸡辣沙面$118

🪼日式水母刺身沙律$148