太耐冇写食评了,今日第一次试用OpenRice的外卖自取落单,觉得非常方便好用,而且比在舖头落order还要便宜一点。今日突然想食酸辣捞薯粉,上OpenRice查到川味阁有得买,查看餐牌时发觉可以直接落单,于是便在OpenRice上直接下单,行到去舖头可以唔驶等立即攞走外卖。行到舖头,外卖已经整好。我叫咗冇汤热伴红薯粉,攞外卖时发觉有碗汤分开上,所以好奇问一问店员是否有错。店员立即帮我检查,发现真系整错咗,他非常有礼貌跟我道歉,然后立即帮我将红薯粉转成冇汤热伴。碗红薯粉份量真的好多,食完饱到差啲连晚餐都食唔到😆。腩肉非常入味,酱汁也非常好味。但可能薯粉比较多所以略嫌酱汁有点少。下次有机会会试吓叫猪骨浓汤米线😋😋😋

2023-02-25
外卖自取