2019-07-25 345 浏览
其实留意左依间日式餐厅好耐㗎啦,一直都冇机会嚟食。今日约咗旧同事出嚟追究,一啲就嚟食啲拿。叫咗咖喱吉列猪扒蛋包饭,上碟嘅时候有一圈圈嘅忌廉,卖相吸引。食落发现,蛋炒得好滑,但亦都唔系普通嘅白饭,而系橙红色、酸酸地好开胃嘅炒饭。 炸猪扒方面,虽然佢唔系做得十分嫩滑,肉质有少少鞋鞋地,但我都会比高分佢,因为表皮炸得非常松脆,几可口。同同事食完,仲喺度食埋甜品添。叫咗抹茶粉柿饼,抹茶本身有少少苦涩,但系上碟嘅时候连埋一小叠黑糖汁,点埋一齐就会变甜。星期一嘅夜晚,餐厅人流唔多,只有几台有客坐喺度,幽幽静静,反而适合坐耐啲倾计。而且都装修几有日式风味,下次想叙旧都会考虑依度。