2020-02-18 151 浏览
香港地寸金尺土好多cafe都只能够开喺工厦嘅楼上铺当我地努力咁建立紧 #黄色经济圈 嘅时候先发现原来香港都有街铺嘅高汁 #黄店,特别系适合打工仔,除非观塘一带逐渐演变为九龙嘅商业区,越来越多大公司都设立office喺呢边,讲求效率嘅香港人朝头早无咖啡落肚点得嘅呢呢边晨早流流就开,又开正喺地下,非常适合赶住返工但无咖啡因做唔到野嘅上班族除左方便之外,你睇睇佢个menu就知道佢个早餐都唔差架,CP价高嘅早餐😁而咁啱个会早左完,我就即刻过左去品尝下佢个早餐啦...作为我嘅Brunch,份量都系相当重要嘅部份,当时我好唔知羞咁问佢地嘅staff边个餐最饱,点知佢地又真系好认真咁建议我食呢个A嘅Mini All Day Breakfast,啱哂我呢啲死港女😉😉千祈唔好俾佢个Mini字呃左,都唔细份架,作为平时去茶记食一个碟头碟都只系8成饱嘅我表示食完都好有饱足感其次佢啲食材都好新鲜,仲要处理到恰到好处,连唔多钟意食包嘅我都深深爱上左佢个牛角包,又soft又热,你话死未?而且佢啲沙律嘅菜一啲苦味都无,你知啦料唔靓真系落几多醋/调味都无用架嘛咁肠仔同烟肉呢啲现成野我就唔特别评价喇,唔会话太过咸,亦唔
香港地寸金尺土好多cafe都只能够开喺工厦嘅楼上铺

Mini all day breakfast

咁肠仔同烟肉呢啲现成野我就唔特别评价喇,唔会话太过咸,亦唔会太油 (谂谂下都几重要, 有时个all day breakfast成只碟都系肠/烟肉𠮶啲油,唔系个个朝肠胃朝早都受到咁油)
唯一可以挑衅到嘅就系佢个炒蛋,虽然睇落都系好靓仔,但有少少overcooked,所以唔够滑 (咁香港地嘅茶记炒蛋好多都做得好出色,要求自然就高啲架啦)
Latte (6 oz)

讲完野食就梗系要讲佢杯咖啡啦,三个字:无得输! 不负连登仔女嘅好评,完全对得住餐厅名
今时今日拉花拉得靓嘅地方好多,连唔系间间嘅latte都好饮,有啲成杯都无咖啡味嘅
2019-10-31
$60 (早餐)
Mini all day breakfast
Latte (6 oz)