2024-01-22
一直都知道旺角兆万中心有超多食肆,例如烧肉放题等等,今晚想同朋友去打边炉,未试过呢间壹火锅,喺门口见到入边都好多人食。首先可以喺鸡煲同火锅汤底二选其一,鸡煲有六款口味可以拣,而火锅汤底仲多达14款,当中有八款系可以双拼做鸳鸯锅,而我同朋友就拣咗〈雪莲果海底椰汤底〉,汤底入边有大量猪骨、海底椰、雪耳等等,够晒滋补。抵食嘅位系可以每人加$50升级鲍鱼海鲜船,有八款唔同种类嘅时令海鲜,例如鲜鲍鱼、生蚝、虎虾,海蚬蛏子、珊瑚蚌,每一款都好新鲜,鲍鱼同虾系仲识郁㗎 !此外,仲可以每人分别加$50升级任食刺身同任食靓牛肉,刺身种类繁多,而且款款都好新鲜,同其他放题简直冇得比;而牛肉方面我个人钟意食封门柳,口感有层次,油脂比较少。出边自助吧有好多唔同款式嘅火锅配料,主要系丸类同面食,仲有各款酱料、饮品同甜品。其余火锅配料就可以用QR code落单,款式实在太多,今次试唔晒唔同嘅食物,决定下次会再覆桌!