2024-10-15 255 浏览
朋友话尖沙咀酒吧街有间楼上铺系食正宗韩国菜,所以今日黎试吓,其实都唔难揾,望上去都会见到佢地嘅招牌。未上菜前,店员先攞咗6小碟前菜比我地,店员话自家制,食落又几好味,仲有我最爱嘅银鱼仔,每款前菜都好好味。辣牛什汤韩国牛什汤都系第一次试,估唔到都几好味,个汤辣辣地,饮落完全冇牛骚味,都几浓郁,入面有牛肚,牛肠等汤料,煲到几淋几入味,几好饮。辣鸡肉芝士锅芝士控必定试,铁板侧边有大量芝士,芝士都有2款,煮到芝士溶之后,店员就捞d芝士落辣鸡果度,夹起可以拉到好长嘅拉丝,辣鸡唔算太辣,鸡肉都几嫩滑,好啱香港人口味,锅入面仲有好多烟烟韧韧嘅年糕,锅边仲有几粒爆浆芝士鱼旦,一口咬落去d芝士涌嘅出黎,劲正。柚子柠檬丽塔有汽柠檬汁加埋柚子沙冰,饮落酸酸甜甜劲开胃。西柚丽塔苹果酒加埋西柚沙冰,又几match,甜甜地好易入口。

辣牛什汤

辣鸡肉芝士锅

柚子柠檬丽塔
有汽柠檬汁加埋柚子沙冰,饮落酸酸甜甜劲开胃。

西柚丽塔
苹果酒加埋西柚沙冰,又几match,甜甜地好易入口。