之前去杜拜一尝「唔系得咖哩」的印度菜,好挂住烤饼(naan), 知道呢到有性价比高既烤饼就黎试下!所谓正宗,就紧系连员工都要正宗!呢到既厨师店面全部都系印巴藉人士,不过佢哋系识少少广东话既,好似去左旅行一样!入正题讲野食,今次叫左garlic naan,薯仔烤饼,经典既牛油咖哩鸡以及印度炒饭烤饼一开始会比两番脆片你千祈唔好误会系烤饼!而系一个配有印式薄荷酱既免费前菜!热辣辣既烤饼终于来了!对于喜欢油松饼烤饼既我真系愈食愈想食!就咁单独食已经系好好既配搭,油香加外脆内软的馅饼,非常好味!当然配上咖哩又有另一番风味牛油咖哩鸡呢个系著名既印度菜,但呢到卖得一d都唔贵,非常百搭易入口,系偏香浓同甜味既咖哩!鸡件采用无骨鸡肉,配上烤饼唔洗担心食到骨印式炒饭正宗用印度米炒既饭,饭粒分明而不干,非常惹味!玫瑰蜜烤奶球偏甜,材料有有点似蛋丝造成的烤球,如果钟意玫瑰蜜既你可以一试!

烤饼

牛油咖哩鸡

印式炒饭
正宗用印度米炒既饭,饭粒分明而不干,非常惹味!

玫瑰蜜烤奶球
2021-04-05