2019-08-28
之前喺朋友口中得知大尾督有间好有feel既餐厅🥰难得今日返完工终于有个夜晚得闲🌃邀请埋朋友黎到呢间jack's terrazza ristorante渣车入黎好方便🚘餐厅门口就有车位一去到呢间铺头既门面已经觉得好靓😍有户外有室内带狗黎都无问题🐶一坐低就有职员话星期五六日会有live band好唔好彩今日无😞今次两个人黎到叫左个set for 2$468加10%服务费都算抵食😛今日既汤系红汤,罗宋汤 (4/5)罗宋汤好香,好浓仲好多蔬菜料🤤配埋餐包更加夹无咁寡😽个包睇落有啲硬,不过一食落好有惊喜,外脆内软,想食多个但唔好意思叫老板再比多个我😋跟住就上左个salad(4/5)salad唔会太酸,上面有d脆既bacon粒,d菜好新鲜,好爽口唔会软淋淋,水准好高🥰主菜就拣咗烟三文鱼伴香辣番茄忌廉汁烩宽条面(4.5/5)我本身就超钟意食宽条面,再加上个sauce好好食,好creamy,但又唔会太漏,两个人share份量岩岩好🍽至于另一个主菜,谂咗好耐叫海鲜拼盘好定系扒锦绣大会最后都系拣咗扒餐🥩 (4.5/5)依个餐有steak,lamb ch
难得今日返完工终于有个夜晚得闲🌃
好唔好彩今日无😞
今次两个人黎到叫左个set for 2
$468加10%服务费
都算抵食😛
今日既汤系红汤,罗宋汤 (4/5)
罗宋汤好香,好浓仲好多蔬菜料🤤
配埋餐包更加夹无咁寡😽
跟住就上左个salad(4/5)
主菜就拣咗烟三文鱼伴香辣番茄忌廉汁烩宽条面(4.5/5)
至于另一个主菜,谂咗好耐叫海鲜拼盘好定系扒锦绣大会
最后都系拣咗扒餐🥩 (4.5/5)
依个餐有steak,lamb chop,BBQ pork ribs
一黎到就觉得摆盘好靓✨
薯菜都算鲜甜
牛扒拣左medium,好juicy又有牛味,份量好适中
本身都惊个lamb chop会好膻,点知食落完全可以接受唔会太膻,肉质好嫩易入口😎
个pork ribs有好香既BBQ酱系出面
个外皮烧到好香又唔佢太干身
而佢嘅肉质好嫩好厚🤗
唔会得啲骨而无肉食
总括黎讲都对依个set好满意🥰
最后仲有个甜品:芝士蛋糕(4.5/5)
其实食完成个餐都开始饱,都系谂住食几啖就算
点知估唔到咁好食!😱
个芝士蛋糕都好软熟好香芝士味🧀