2023-09-05
收工同同事去咗间屯门新开精致西餐,入面灯光暗暗地几有格调系个拍拖好地方🙈我好钟意佢道闸有种复古嘅感觉,人少少可以偷偷地影相打卡。入到去老板娘好亲切🤓细心讲解每一道菜有咩特别。倾得好开心佢仲俾我试咗佢哋house wine😚非常容易入口我好钟意佢哋嘅餐包,系餐厅自己整,唔系出面买。非常之松化,外层系暖同微脆😛仲有好大好大粒牛油自己慢慢加,牛油控真系会好开心。Taylie Oyster $48/ps生蚝都几大只,肉身厚海水味浓,一人一只少少哋试吓已经好满足西班牙烧乳猪配薯蓉及烩皱纹椰菜 $218🌟乳猪烧得香脆,皮好薄带油香,同时肉都好厚啖啖肉。脆乳猪肥瘦比例平均,肉质食落好鲜嫩,加少少芥末好香口。佢哋嘅配菜都做得好好,薯蓉有少少芝士香,椰菜经过腌制食落酸酸地几开胃,中间夹住啲烟肉,好快食晒。黑松露野菌意大利饭 $168老板娘,教我地第一啖净食饭,第二啖配芝士,第三啖再加埋火箭菜。咁就食到唔同味道唔同层次,返好香黑松露味道,好钟意佢哋parmesan芝士大大片放喺上面,靠啲饭嘅热力将佢溶化😋开心果疏乎厘 $68佢哋嘅梳乎厘有香橙同开心果口味🥰梗系拣开心果!梳乎厘焗至质感轻盈非常蓬松,应该系减
Taylie Oyster $48/ps
生蚝都几大只,肉身厚海水味浓,一人一只少少哋试吓已经好满足
西班牙烧乳猪配薯蓉及烩皱纹椰菜 $218
黑松露野菌意大利饭 $168
开心果疏乎厘 $68
佢哋嘅梳乎厘有香橙同开心果口味🥰梗系拣开心果!梳乎厘焗至质感轻盈非常蓬松,应该系减糖配方,所以食落去一啲都唔漏但又充满蛋香,热辣辣好快就食晒!
Sangria $188
冇谂过咁大支,足够四个人饮,呢只酒真系好好饮,酒味唔会太重,同时有水果香~不知不觉会饮咗好多😌