2018-08-06 45 浏览
今日同朋友去荔枝角工业中心觅食, 果真是卧虎藏龙 !我们拣了口諀很好既 Ulyssa by Aldou。餐厅装潢漂亮,略带d 文青味,睇得出花了很多心思,给人非常舒适自在既感觉!每张枱都点了小蜡台,再配衬埋柔和既灯光,和悦耳浪漫歌曲,好romantic 喔!Appetizer - 我地 order 左 「 香煎北海道带子配普罗旺斯炖菜,炸茄子 」$148。个人非常推荐!顶层是肥大肉厚既带子,好新鲜,两面煎至微焦带香,煎封带子既鲜味,口感非常弹牙!带子之下系炖菜,色彩缤纷,味道略带酸甜,层次非常丰富!最底层系炸茄子,但一d 都唔热气,茄子只系略炸至茄子皮稍脆,增加口感!整道菜都非常出色!!Main Course - 「 低温慢煮美国谷饲猪鞍架配菠萝沙沙 」 $208。大热既低温慢煮,非常健康,肉质非常腍!油脂适中,配埋十分鲜甜既菠萝沙沙,异常地夹,正!!无论系餐厅既布置、食物既水准,定系服务既质素,都完全感受到餐厅既诚意,非常用心既烹调!值得推介!
2018-08-06