2021-11-29
最近想同几个朋友gathering下,就决定挑战下呢间出咗名嘅”平价Flat iron 扒房”。入座果下店员就话我地知原来只系得75分钟用餐时间。唔理人齐未,只要一坐低就自动起表。(呢度要多谢店员俾早到嘅我地早咗dd入座)当时主要叫咗招牌同Prime级呢两款牛扒。不过两款牛扒份量并唔多,味道都算唔错,有牛味,唔韧口。但系要求medium嘅我地,黎到就似medium well,成件事变得有d干身唔够juicy了。任食著条系主打,不过同其他类似嘅著条任食扒房(例如Lx Vxxxx!)黎比较,佢绝对系比下去。一黎味道唔够浓,松露薯条唔够松露味;二黎份量做唔到果种”扒房”嘅感觉,食两下就需要麻烦店员refill。不过用餐时间就系最大嘅问题,只系得75分钟嘅用餐时间,感觉就一定系超级赶。食到60分钟,就要埋单;再去到70分钟,就要即刻交台走人了,感觉绝系唔尽兴。一个人黎自私食,75分钟绝对系绰绰有余。不过如果三五知己想坐耐d,就绝对唔推荐。呢个价位,有更多更好,可以坐耐d嘅餐厅更值得去帮衬。叫埋野饮,埋单人均$350,抵唔抵食,见人见智了。
入座果下店员就话我地知原来只系得75分钟用餐时间。
唔理人齐未,只要一坐低就自动起表。
(呢度要多谢店员俾早到嘅我地早咗dd入座)
当时主要叫咗招牌同Prime级呢两款牛扒。
不过两款牛扒份量并唔多,味道都算唔错,有牛味,唔韧口。
一黎味道唔够浓,松露薯条唔够松露味;
一个人黎自私食,75分钟绝对系绰绰有余。
不过如果三五知己想坐耐d,就绝对唔推荐。
呢个价位,有更多更好,可以坐耐d嘅餐厅更值得去帮衬。
叫埋野饮,埋单人均$350,抵唔抵食,见人见智了。