2010-12-05 210 浏览
朋友生日, 星期六四围book 唔到位, 有人提议去试下. 心谂一试无妨. 上openrice 睇无食评, 资料都无乜. 可能因为新开. 唔清楚, 不过我地无乜concern.当日去到, 楼下有个哥哥不停问有无book 位, 好似讲唔出唔准上楼咁. 一上到去, 见到好多人企系到, 心谂, 好多人等㖞, 即刻放一放心. 谁知行多两步, 入面几乎无人, 得两边角落几部飞标机有人玩紧. 唔清楚因乜事咁多人企系门口. 入面所谓分区, 完全同无分区无分别. 成个场中间得五六张无人玩的桌球枱. 墙边得少数坐位, 睇唔出所谓分区系点分. 不过当时差唔多九点, 场几大, 不过无人坐.因为未齐人, 所以我地叫左少少野食先, 谂住人齐再叫. 食物到, 朋友就影相, 点知突然有人走埋o黎话唔准影相. 成个场无任何指示话唔准影相, book位时都无同我地讲过. 生日影相好正常, 个场又无乜特别设计. 咁叫个女仔同manager 讲, 影一张得唔得, 生日饭一张相都唔比影过份d 㖞, 我地最多影墙边, 唔影个场入面间格. 佢答话manager 话唔得, 咁我地谂住直接问manager, 叫个女仔揾佢过o黎.

因为未齐人, 所以我地叫左少少野食先, 谂住人齐再叫. 食物到, 朋友就影相, 点知突然有人走埋o黎话唔准影相. 成个场无任何指示话唔准影相, book位时都无同我地讲过. 生日影相好正常, 个场又无乜特别设计. 咁叫个女仔同manager 讲, 影一张得唔得, 生日饭一张相都唔比影过份d 㖞, 我地最多影墙边, 唔影个场入面间格. 佢答话manager 话唔得, 咁我地谂住直接问manager, 叫个女仔揾佢过o黎. 点知转下头有个男仔过o黎, 又重覆个女仔o既说话. 讲两讲原来又唔系manager. 唉... 再叫, 后来manager 终于过o黎, 简直想赶客. 佢同我地讲话公司规定唔准影相, 语气态度差, 话晒我地都真金白银去食野, 麦记d 妹妹都识讲句唔好意思. 无必要以一个"系唔准, 咁点丫?" o既态度对客. 真系一肚火.

由于生日, 我地都唔想嘈, 食完叫左d 野就转地方. 无谓搞衰个心情.

好差, 不建议上去. 特别系庆祝. 成间野咁神秘, 唔知有咩特别原因. 不过个人意见系星期六九点几都场面咁冷清, 总有原因...
2010-12-04
庆祝纪念