2020-08-12 969 浏览
法拉利系意大利名牌好多人都知,不过我觉得呢间餐厅就系喺香港嘅意大利菜嘅名牌,因为佢嘅Pizza同意粉都真系好好食,而且价钱仲好抵添。今次叫了Parma Ham Pizza同埋焗芝士肉酱千层阔面,另外仲有两款系侍应姐姐推介嘅,一款系长通粉,另一款系传统意大利粉,不过唔记得叫做咩野名。四样野之中,个白汁芝士长通粉最好食,碟边D芝士碎捞埋落去D长通粉度,一粒都唔好浪费。个焗芝士肉酱千层阔面都好食,芝士好香,食完好充实。个Parma Ham Pizza都几大个,作为Set Lunch真系好难想像一个人可以食得晒,而且值得一提嘅系个Set Lunch仲有面包同埋汤或沙律任你拣,真真正正份量十足。最后想讲下佢只Sparkling Water,个樽好靓,走𠮶阵问佢攞返公司装水饮,真系开心。
千层面

意大利阿尔卑斯山矿泉水