2007-12-01
呢间餐厅一直都谂住试下,因为沙田广场/好运中心/沙中都冇日本菜食。哗, 唔试都唔知呢间嘢真系难食过三四十蚊的快餐店。我点了吉列猪扒拉面套餐(猪骨汤底)套餐包括沙律,三文鱼刺身,炖蛋,绿茶雪糕及饮品一杯。四十八蚊加一。其实我冇咩期望, 但系都唔好咁难食吖! 个猪扒竟然唔系另上,浸住啲汤, 嚟到已经淋哂。淋都唔紧要,仲要冇味!! 啲 面, 哗!劲唔掂,出前一丁的拉面无论汤底同面都好过佢。三文鱼细得唔可以再细! 其实如果因为成本上升, 点解唔将配菜减少,咁多样嘢, 冇一样好食,只系得个炖蛋同柠茶可以。沙田有咁多餐厅, 其实选择有好多,虽然佢系我屋企附近唯一的日本餐厅, 但下次我想食, 一定会行多两步去新城市果边食。比多三四十蚊, 起码食好少少。五十几蚊换来一肚气, 早知一早去听老公话去太兴食小菜算呀!
我点了吉列猪扒拉面套餐(猪骨汤底)