2019-07-09 99 浏览
今日约左朋友来将军澳行街,见到新都城新开左一排食肆,每间铺都装修得好靓,间间都想食,但朋友话想食 喇沙,所以晚餐就咁决定左!!餐厅的装修由外到内都色彩夺目,光线充足,但部分位都坐得比较贴,隔离枱讲咩完全听到哂,咁岩今次我们被安排在落地玻璃位,外面充满著搭扶手电梯的人,感觉上几百对眼睇住我们食野,食得有点唔自在!Menu图文并茂,有饭有河粉,檬粉,米粉,米线等选择,因为我们入来已决定唔食饭,所以只睇粉类!<猪颈肉喇沙龙虾汤掺掺> 掺掺系油面及米粉的混合,面条好弹牙,口感的确不错,薄切猪颈肉容易食,唔会好韧!!但龙虾汤盖过了喇沙的味道,汤底比较稀!<冬阴功海鲜汤河> Menu上写左有2只辣椒,以为会好辣,点知连少少辣味都无,冬阴功汤底同喇沙一样咁稀,完全唔觉得自己系食紧冬阴功,河粉虽然好滑,但煮得太淋,海鲜一般般,虾唔算好新鲜,没有爽口的感觉!整体来讲,同我想像中有落差,希望将来餐厅水准可以再提升!

整体来讲,同我想像中有落差,希望将来餐厅水准可以再提升!