2021-01-03 3079 浏览
去长洲前,本身想食个打卡lunch, 揾左3间真系行到第三间先有位食,明明星期一都仲可以咁多人,11点都仲饮咖啡😂不过唔尼过都唔知, café 8 其实系香港海事博物馆与思拔中心合作既社企餐厅,打卡之余仲好有意思。除此之外,野食选择都好多,甜品饮品同主菜,而且都好好食!都好岩打卡,不过尼日去到可能外面位有拍摄,如果唔系坐系户外叹brunch应该仲正❤️入到去海洋风格好舒服,大大个落地窗,最晒既位置仍系打卡最令既位,不过在场好多都系外藉人士,后尾有本地人都陆续有卜位先有位,walk in可能要好似我地咁早d去。叫左两个主食,因为好肚饿,但食完又惊太饱,其实好想试d甜品!!!!整体食物调味到位,而且热辣辣!!冻饮就算溶晒冰都有味!虽然真系好晒,不过都系好正正
虽然真系好晒,不过都系好正正

2020-12-28
早餐