2023-06-06 1612 浏览
Bookmark已久的非洲Fusion菜,终于去食了🤭第二次去重庆大厦,努力避开好落力sell印度餐厅的先生们,但最后有位知道我地已book餐厅,就好详细咁教我地点行🫡悭番唔洗自己乱咁揾😆感谢!📍一入大厦向前行见到楼梯上一层,转右行到尾,再转左行到尾就到👏🏻去到入座好似去左第二个世界,Elegant的装潢坐落几舒服~Menu都几多野拣,选择困难都要花d时间去纠结😋---🔸烤焗原条鱿鱼 $168本身都中意食鱿鱼,以为都系好似平时个d咁就咁一条加d sauce,点知so surprised佢d圏圏有酿肉,仲有d芝士(?)😍冇记错老板娘话原来系菲律宾家乡做法😋鱿鱼新鲜烟韧,配埋酿肉多个层次👍🏽👍🏽👍🏽车厘茄蒜片做伴菜,成个觉得好好味,开左个靓头😆-🔸烤焗原只霹雳烧春鸡$228一致觉得好食既烧春鸡唔易做,但呢只又系冇得输,鸡胸位嫩滑,脾位唔洗讲,加埋佢嘅自家制霹雳酱,风味独特🤤-🔸非洲香料炒饭 $58最后加咗呢个side dish,试下佢嘅特色饭,本身仲谂会唔会好似印度条状个只咁(我麻麻),但食落又好啱香港人口味㖞,有啲似星洲炒米定扬州炒饭的感觉😆-🔸西班牙油条配加纳古力酱 $88大爱呢个甜品
---
🔸烤焗原条鱿鱼 $168
🔸烤焗原只霹雳烧春鸡$228
🔸非洲香料炒饭 $58
🔸西班牙油条配加纳古力酱 $88
大爱呢个甜品🤩Churros新鲜炸起香脆热辣辣,点完朱古力酱点埋雪糕同cream,冰火交融,完全系停唔到口的🤤
🔸非洲加纳特饮 $55
胶樽装住一大枝,两个人饮都够分😆建议最好落杯加冰饮,唔系会太重味,加左冰就啱啱好🤭佢系用落神花、姜同非洲香料调配而成,饮落劲似圣诞红酒,after taste姜嘅辣味都几持久😆
🔸加纳热朱古力 $55
标榜100%全天然无添加Ghana可可豆农场直送,好浓郁好好味😋
---
🍽️ Paul's Kitchen @pauls_kitchentst
{连加一,二人共 $717}
#尖沙咀美食 #sis尖沙咀 #重庆大厦 #非洲菜#hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相机食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt
  • 西班牙油条配加纳朱古力酱
  • 烤焗原条鱿鱼