餐厅: 靠得住粥麵小館
资讯:

2023-06-17 315 浏览
今日午餐时间同友人经过奥海城,见E间餐厅唔使点排队,睇完menu都觉得OK于是决定试试佢。 点知餐厅full咗,不过好彩等咗5分钟左右,好快就入得去啦!睇完Menu有几样嘢都想食,最后我决定叫陈皮鸭腿汤饭配冻薏米水,友人就叫咗云吞面配萝卜糕。好快脆嘢食就到 侍应上陈皮鸭腿汤饭我觉得有惊喜㗎,个碗大过我块面,饭量非常可观。野食到左就唔等啦趁热食,讲讲个汤先个汤够味又唔会太咸,有陈皮丝可惜陈皮味就唔系太出,另外有几嚿冬瓜又有几粒菇咁汤不过不失 。讲完汤就紧系要讲埋主角鸭腿,鸭腿用筷子轻轻一夹 骨肉分离,我满怀期待咬落去,入口同我想像有啲出入,鸭肉偏鞋有啲韧,我谂可能E个位先系咁姐,夹第二个位再试下先,都系鞋鞋地,不过最后我都食晒,肚饿ma。友人叫嘅云吞面萝卜糕,啲面系偏幼偏淋,萝卜糕比较粉。不过上餐时好特别,侍应分别攞来一壶汤同一碗面,上枱前先倒汤落面到,我谂系想啲面唔好浸系汤到太耐变淋,系细心位,加分最后杯薏米水好有惊喜!!系姜味薏米水!!细细姜丝捞埋多多薏米,味道拿捏得啱啱好,姜味足薏米足又唔辛辣,叫野饮非常推荐佢。

好快脆嘢食就到
另外有几嚿冬瓜又有几粒菇咁汤不过不失 。
讲完汤就紧系要讲埋主角鸭腿,鸭腿用筷子轻轻一夹 骨肉分离,

我满怀期待咬落去,入口同我想像有啲出入,

友人叫嘅云吞面萝卜糕,啲面系偏幼偏淋,萝卜糕比较粉。
最后杯薏米水好有惊喜!!系姜味薏米水!!
2023-06-14
等候时间
5 分钟 (堂食)