2022-02-12
最近又开始煲剧的日子,刚睇完《那年我们的夏天》,然后又开始睇《僵尸校园》,所以出街都揾韩国菜,令自己活在韩式style。去开K11 Musea行街,上次试过Food Court有CP值高韩嘢,所以今次再访,选择由韩国人主理的炸鸡,够哂地道啦!◽ 无骨炸鸡(s) + 无骨甜酸酱炸鸡(s) + 甜薯块 + 汽水 x 2 $128懒人相遇,立即决定拣无骨版炸鸡,这个套餐有两款口味炸鸡,即叫即炸,原味炸鸡香脆而完全不油腻,仲好有鸡味;甜酸酱炸鸡甜甜酸酸,开胃度大增,就算淋上酱汁都不会令炸鸡变腍,周朋友争住食;甜薯块食到甜薯的甜香。套餐仲有两罐汽水,好抵食。◽ 炸鱿鱼圈 $48同样新鲜炸起,鱿鱼圈好脆又食得到鱿鱼味,好香口。◽ 泡菜猪肉水晶饺 $55水晶饺有少少似小笼包,不过外皮会厚少少,但好有汤汁,猪肉配搭辣味泡菜,意想不到的好食。◽ 无骨甜酸酱炸鸡(L) $88另外再买炸鸡返屋企,虽然屋企开餐时外皮无堂食咁香脆但同样好食,而且酱汁不会渴挞挞。炸鸡以外,另有煎饼、韩式粥品、韩式盒饭等等,下次有机会再试~
套餐仲有两罐汽水,好抵食。
◽ 炸鱿鱼圈 $48
同样新鲜炸起,鱿鱼圈好脆又食得到鱿鱼味,好香口。
◽ 泡菜猪肉水晶饺 $55
◽ 无骨甜酸酱炸鸡(L) $88