尖沙咀多韩国餐厅就大家都知😚呢日想食韩烧,见到呢排好多人都推介呢间烧肉店,就决定试试😝呢间店系韩国人主理㗎!你一去到门口就会见到一个韩国大叔好热情咁向你挥手叫你入去食🤣🤣好搞笑😆铺头好大,而且餐牌选择都好丰富~除咗招牌嘅烧肉,仲可以拣炸鸡、芝士猪肋骨、大酱汤同其他热食,好丰富💖🌟前菜 (送)每枱都会送几种韩式前菜😋我特别钟意佢嘅凉拌茄子!食落咸咸地,好清爽😋🌟牛肉拼盘Set A🥩 $530 (4/5)呢个牛肉拼盘好丰富😚有牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉同一大块肉眼🥩😍仲要上枱嘅时候见到每款肉望落都好新鲜,纹花好靓🥰个人最钟意肩胛肉😚脂肪分布得好平均,食落肉质好柔软,而且肉味好浓😍牛肋骨肉较薄身,但食落油脂爆发,肉味都重😋板腱肉肉质较结实弹牙,仲有少少软骨位😳最后就系超巨型肉眼🤩见到呢块野真系吓亲🤣因为冇谂过咁大块同咁厚!!自己烧到五成熟左右,食落好柔软同一啲都唔韧!😍佢有面豉酱同盐俾你点,觉得佢个酱同啲肉几夹🤣仲送埋生菜🥬、青阳椒同蒜俾你包住食😚好满足呀!🌟泡菜汤🥘 (跟餐) (3.85/5)佢个拼盘仲跟埋泡菜汤🥰上枱碗野仲滚紧🤣不停起泡🤣饮落泡菜味好浓,带有少少酸辣,但又唔会好辣!仲有好多

🌟前菜 (送)

🌟牛肉拼盘Set A🥩 $530 (4/5)

🌟泡菜汤🥘 (跟餐) (3.85/5)
佢个拼盘仲跟埋泡菜汤🥰上枱碗野仲滚紧🤣不停起泡🤣饮落泡菜味好浓,带有少少酸辣,但又唔会好辣!仲有好多泡菜、豆腐同五花肉喺入面🤩饮到个人暖笠笠好正😛

🌟水冷面 $90 (3.5/5)
上枱后韩国姨姨会帮你剪开啲冷面同帮你捞🤣好贴心的😌仲叫你食咗呢个先🤣水冷面份量好多,好够冻☺️食完热气嘅烧肉食下呢个冻冰冰降下温🤣面质烟韧弹牙,豉酸甜甜咁好Fresh😝仲有一只鸡蛋、雪梨同青瓜😋几好食~

情人节唔想成日食西餐嘅话不妨考虑呢间,同另一半食下韩烧😚而且入咗去之后好多韩国人🤣感觉真系去咗韩国咁好有feel😆烧肉都比想像中高质素🥰

加一服务费:✅

回头率:❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)

📍地址:南대门 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67号太平洋大厦地下2号舖

2023-02-11