2023-06-06 41 浏览
一坐底已经听到韩文,连韩国人都支持既餐厅令我非常期待呢间餐厅提供既食物都花多眼乱,我地结果都要用左少少时间先决定到食咩好餐厅墙身上既画作非常可爱韩国餐厅当然唔少得前菜,3款都非常开胃令我地食欲大增!苜先送上热腾腾既韩式海鲜锅。韩式海鲜锅系佢哋嘅招牌菜之一,里面有新鲜虾、蟹、鱿鱼同鲍鱼等等,海鲜种类十分多而且新鲜!每一口都附有丰富既海鲜风味,味道鲜美怡人。由于食材新鲜,食完之后好有有满足感。不过个汤底有少少辣,大家要留意。牛骨汤饭系另一个值得推荐既主菜,汤汁鲜美,搭配白米饭,令人垂涎欲滴。汤入面既牛肉都非常嫩,口感丰富,汤带有微微既甜味,令我饮唔停D汤,非常出色!最后,口感酥脆既香蒜炸鸡。炸鸡系韩国菜黎讲非常受欢迎所以我地都叫左半份试下。炸鸡外皮酥脆唔油腻,肉质都非常软嫩,而且食落有香蒜味并非以往食过既只有甜味。随炸鸡附上既炸年糕口感都非常好,令人食唔停口。今晚食得好满足
一坐底已经听到韩文,连韩国人都支持既餐厅令我非常期待

餐厅墙身上既画作非常可爱

韩国餐厅当然唔少得前菜,3款都非常开胃令我地食欲大增!

最后,口感酥脆既香蒜炸鸡炸鸡系韩国菜黎讲非常受欢迎所以我地都叫左半份试下。炸鸡外皮酥脆唔油腻,肉质都非常软嫩,而且食落有香蒜味并非以往食过既只有甜味。随炸鸡附上既炸年糕口感都非常好,令人食唔停口。

今晚食得好满足